Start van hoofdcontent

112

nl

Granaat voor deur hotel; tweede explosief in één nacht

24 oktober 2018, 12.23 uur · Aangepast 24 oktober 2018, 13.32 uur · Foto: AT5

Er is de afgelopen nacht ook een explosief gevonden voor een hotel aan de Korte van Eeghenstraat in Oud-Zuid. Dit keer gaat het om een handgranaat die voor de deur van een hotel bij het Vondelpark werd gevonden.

De granaat werd rond 2.30 uur gemeld bij de politie. Een medewerker van het hotel hoorde gerommel bij de voordeur. Toen hij ging kijken, bleek er een voorwerp op de grond te liggen. Dit bleek later een niet ontplofte handgranaat te zijn.

Lees ook: Explosief gevonden bij bedrijfspand in Zuidoost

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft de granaat vervolgens ontmanteld en veiliggesteld. De recherche doet een onderzoek. De politie vermoedt dat de granaat door één persoon werd gegooid die vervolgens op een donkere scooter vluchtte richting de Jacob Obrechtstraat.

Donker jack en donkere broek
De verdachte is een man met een lichtgetinte huidskleur met een slank postuur. Hij droeg een donker jack met een witte rand in het midden. Ook had een donkere broek aan en had hij een pet op.

Lees ook: Dodelijk tot vijftig meter en spotgoedkoop: 'Granaat al te krijgen voor vijf euro'

Later diezelfde nacht werd er voor een bedrijfspand in Zuidoost ook een explosief gevonden. Of het hier ook om een handgranaat ging is niet bekend. Het explosief in Zuidoost werd rond 3.00 uur gevonden.