112

NL
V

Justitie eist zeven jaar cel na aanslag op auto Evander Sno

25 oktober 2018, 12.05 uur · Aangepast 25 oktober 2018, 12.47 uur · Foto: Martin Damen

Virgil L. moet, als het aan het Openbaar Ministerie ligt, voor zeven jaar de cel in. De 31-jarige man uit Zuidoost wordt verdacht van het plegen van een granaataanslag op de auto van ex-Ajacied Evander Sno.

Dat schrijft Het Parool. L. zou de aanslag vorig jaar zomer hebben gepleegd. Justitie denkt dat hij een handgranaat onder de Audi Q7, die op naam stond van de broer van Sno, heeft gelegd. Bij de ontploffing raakten meerdere auto's en ruiten van woningen zwaar beschadigd. Ook werd er een scherf gevonden in het bed van een klein kind. 

Lees ook: Auto opgeblazen met explosief in West

Volgens de krant was de reden van de aanslag een langslepende afpersingszaak waarin Sno het slachtoffer was. De beelden van de aanslag op de Van Reigersbergenstraat zijn ook te zien geweest bij het AT5-opsporingsprogramma Bureau 020. Op de beelden is te zien hoe een donkere man langs de auto liep en er iets onder schopte. 

Lees ook: Politie: 'Granaatscherven misten ternauwernood slapende baby'

Virgil L. ontkent de man te zijn op de beelden Dat zijn DNA is gevonden op de granaat komt volgens hem doordat het voorwerp hem eerder op de dag is aangeboden door twee Marokkaanse jongens. Dat hij na de uitzending waarin de beelden werden getoond daar aan de telefoon over sprak met een vriend, klopt volgens hem ook niet. Dat zou om een andere zaak gaan. 

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.  

#Explosief #explodeert onder geparkeerd staande #auto #Audi Q7 ramen van woningen en auto's sneuvelen.Van #Reigersbergenstraat #Amsterdam pic.twitter.com/CjhBUA8Isq

— Martin Damen (@martindamen58) 10 juli 2017