Ajax

Mogelijk volgend seizoen weer uitsupporters bij Klassieker

25 oktober 2018, 16.40 uur

AT5
AT5

Al 10 jaar zijn de fans van de uitspelende ploeg niet meer welkom bij de Klassieker, maar als het aan Feyenoord ligt komt daar volgend voetbalseizoen verandering in.

Feyenoord laat weten dat ze veel vragen krijgen of er binnen afzienbare tijd weer sprake zal zijn van het toelaten van uitsupporters bij wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax. 'Het is de bedoeling begin volgend jaar de gesprekken hierover weer op te starten met Ajax, de supportersverenigingen en de gemeenten. Deze gesprekken zijn vorig jaar op initiatief van Feyenoord ook al weer opgestart, maar deze werden weer ‘on hold’ gezet na ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tussen PSV en Ajax op 15 april. Hierdoor komt het wederzijds bezoeken van supporters bij de Klassieker helaas te vroeg', is te lezen op de website van Feyenoord.

Lees ook: Klassiekers volgend seizoen mogelijk weer met uitfans

Volgend seizoen?
Insteek van de gesprekken is te bekijken op welke wijze wellicht al in het seizoen 2019-2020 er weer uitsupporters bij de Klassieker(s) kunnen zijn. 'Want voetbal is natuurlijk bedoeld om te spelen in de aanwezigheid van supporters van beide clubs. Dat geldt, vindt Feyenoord, ook voor de Klassieker, maar dan wel nadrukkelijk onder de voorwaarde dat dit onder normale omstandigheden kan en tegen acceptabele kosten en personele inzet voor zowel de clubs als overheden. En bovendien met alleen gezonde rivaliteit en zonder dat er sprake is van onacceptabel gedrag en uitingen. Op dit moment is er nog geen gezamenlijk plan, of heeft het Feyenoord nog niet bereikt, waarmee min of meer gegarandeerd is dat het ook zo kan verlopen.'

Lees ook: 'Tijd nog niet rijp voor uitfans Klassieker'

Ajax heeft eerder al aangegeven ook weer graag met uitfans naar Rotterdam te gaan en vice versa. Komende zondag is de Klassieker, nog zonder uitfans, in de Johan Cruijff Arena.

Lees ook: Ook Van der Sar wil weer uitsupporters bij de Klassieker