Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Ramon viert 55'ste verjaardag in zijn ijskoude tentje bij stadhuis

29 oktober 2018, 17.13 uur · Aangepast 29 oktober 2018, 17.30 uur

Ramon Imamdi slaapt al twee weken voor de deur van het stadhuis. Het is steeds kouder in zijn tentje. Vandaag was er wel reden voor feest, want Ramon vierde zijn verjaardag.

Ramon werd door omstandigheden dakloos en strijdt nu voor een huurwoning. 'Sociale woning is geen luxe, maar een fundamenteel recht', luidt zijn motto. Hij vraagt aandacht voor zijn zaak door al twee weken te kamperen voor het stadhuis. 'Mijn vijftiende dag gaat in. Het is koud. Mijn gezondheid gaat nu langzaam achteruit', zegt hij. 'De dag dat ik val, dan val ik.'

Lees ook: Ramon kampeert nu acht dagen bij stadhuis: 'Mijn doel is mijn recht'

Inmiddels heeft hij wel een nieuwe tent, nadat zijn eerste slecht bestendig tegen het herfstweer bleek. 'Ik heb zaterdag nog bonje gehad met acht mannen. Duitsers. Die hebben aan mijn tent getrokken. Ik ben ze achternagelopen. En het kwam tot een duw- en trekpartij.' Ramon belde 112 en de politie was er meteen.

Lees ook: Dakloze kampeert al drie dagen voor Stopera: 'Ik laat me niet meer vernederen!'

Er zijn gelukkig wel leukere momenten. Sympathisanten van Ramon trakteerden hem vanmiddag op taart. 'Ik ben vandaag 55 geworden', vertelt Ramon. Ook krijgt hij mooie reacties van voorbijgangers. Vooralsnog blijft hij kamperen tot hij zijn woning heeft.