Stad

Onduidelijkheid over werkzaamheden Amstelveenseweg houdt aan

30 oktober 2018, 16.35 uur · Aangepast 31 oktober 2018, 07.53 uur

Whatsapp

Wanneer de werkzaamheden aan de Amstelveenseweg worden voortgezet, is pas rond februari 2019 bekend. Dat meldt de gemeente. Momenteel liggen de werkzaamheden grotendeels stil, omdat deze te veel overlast zouden veroorzaken.

'Het is niet mogelijk om op korte termijn de werkzaamheden opnieuw in te plannen', meldt de gemeente in een brief aan bewoners. 'Nu doorgaan zou betekenen dat de leefbaarheid van de buurt en de bereikbaarheid van de stad onder druk komen te staan.'

Het regende dan ook klachten naar aanleiding van de wegwerkzaamheden. Zo zou er een gevaarlijke verkeerssituatie zijn ontstaan. Bovendien zeiden ondernemers slecht bereikbaar te zijn en daardoor veel omzet mis te lopen. 

Lees ook: Amstelveenseweg nog steeds vol bouwvakkers: 'Het is een kolerezooi'

Toch zorgt ook het stilleggen van de werkzaamheden voor ellende. 'Dat de werkzaamheden vanaf vandaag zijn stilgelegd is natuurlijk een groot probleem', zei Loek van Iwaarden van het Buurtcomité Havenstraat eerder. 'Er blijft rommel en overlast, het is beter dat er schot in zit dan dat het langer gaat duren.'

Nieuwe planning
Om de straat wat bereikbaarder te maken, is de Amstelveenseweg sinds 17 september weer begaanbaar. Bij sommige gedeeltes zijn de definitieve stoep, rijbaan en het fietspad al aangelegd.

Voor overige delen van de straat wordt een tijdelijke oplossing bedacht, al blijven enkele gedeelten nog gewoon in de oude staat. De komende weken wordt er volgens de gemeente nog wel gewerkt aan het busstation bij het Haarlemmercircuit.

Lees ook: Werkzaamheden Amstelveenseweg gaan veel langer duren

In december moeten de laatste werkzaamheden zijn afgerond, voordat ze ergens in 2019 weer worden hervat. 'Zodra meer bekend is over de nieuwe planning, ontvangt u hier meer informatie over', belooft de gemeente.

Whatsapp