Politiek

NL
V

Coalitiepartijen willen De Wallen ontlasten met nieuwe rosse buurten

31 oktober 2018, 12.34 uur · Aangepast 31 oktober 2018, 14.50 uur

Prostitutie op De Wallen is binnenkort misschien wel verleden tijd. Volgens de coalitiepartijen moeten nieuwe prostitutiebuurten de beroemdste rosse buurt ter wereld gaan ontlasten.

Dat meldt Het Parool. Donderdag vindt er een debat plaats over het red ligt district. Tijdens dit debat komen GroenLinks, D66 en SP met alternatieven voor De Wallen.

Een toename van toeristen in het gebied zorgt voor veel overlast bij zowel bewoners als prostituees. Omdat veel toeristen voor de ramen staan te kijken en niet naar binnen gaan, wordt het voor de sekswerkers steeds lastiger om hun brood te verdienen.

Eigen keuze
De coalitiepartijen hopen dat door het afgeven van vergunning buiten het Wallengebeid, prostituees zelf kiezen voor een veiligere en rustigere plek zonder hordes toeristen. 

Burgemeester Femke Halsema is al een tijd op zoek naar een oplossing om De Wallen te ontlasten. Begin volgend jaar komt Halsema met een voorstel voor een nieuw prostitutie­beleid. Daarin verwerkt zij de voorstellen van de coalitiepartijen.