Stad

Griepmaatregelen AMC: geen handen schudden en mondkapjes tegen verkoudheid

31 oktober 2018, 21.46 uur · Aangepast 31 oktober 2018, 22.29 uur

Pixabay
Pixabay

Dokters, verpleegkundigen en andere medewerkers van het AMC zullen de komende maanden weinig handen schudden met patiënten. Zo wil het ziekenhuis de kans op besmetting verkleinen, vanwege het verwachte griepseizoen.

De genomen maatregelen zijn omvangrijker dan afgelopen jaren en dat heeft een reden. De buitengewoon lange griepperiode van het vorig jaar zorgde ervoor dat er personeelstekorten ontstonden.

Griepprik en mondkapjes
Het AMC wil de kans op een griepuitbraak klein houden en daar is minder handen schudden een maatregel toe. Alle medewerkers van het ziekenhuis zijn opgeroepen om een griepprik te halen

Het is voor het eerst dat ook patiënten en bezoekers van het ziekenhuis iets van de strengere maatregelen merken. Zo wordt mensen op posters gevraagd om een mondkapje te dragen als zij verkouden zijn. Ook hangen er overal in het ziekenhuis dispensers met desinfecterende vloeistof, waarmee handen schoongemaakt kunnen worden.

Lees ook: Leerlingen naar huis gestuurd vanwege griep docenten: 'De nood is hoog'

Vorig jaar duurde de griepgolf achttien weken: twee keer zo lang als normaal. Jaap Maas, bedrijfsarts van het AMC, laat weten dat het afgelopen griepseizoen een spannende tijd was. 'Er was bijna een tekort aan medewerkers en een overschot aan patiënten, dat dreigde tot zorgwekkende situaties te leiden.'