Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdubbeling parkeerkosten Oud-West: 'Ik wil het niet geloven!'

1 november 2018, 17.32 uur · Aangepast 1 november 2018, 17.46 uur

Als het aan het gemeentebestuur ligt, gaan automobilisten een stuk meer parkeerkosten betalen. In sommige buurten verdubbelen de kosten, zo ook in de Bellamybuurt in Oud-West. Daar gaan parkeerders in plaats van drie, straks zes euro betalen.

'Echt? Ik geloof er bijna niks van. Of ik wil het niet geloven.' Zomaar een reactie van een automobilist die nu bij De Hallen parkeert voor drie euro per uur. Volgens de nieuwe plannen wordt het parkeertarief daar vanaf volgend voorjaar het dubbele, zes euro per uur dus. En dat gaat volgens het plan in meer wijken buiten het centrum gebeuren.

Lees ook: Forse stijging parkeertarieven; parkeren in centrum straks 7,50 per uur

'Ik vind het geen goed idee', vindt een man die nog even schuilt in zijn auto voor hij uitstapt. Hij noemt zes euro per uur 'bijzonder duur'. 'Amsterdammers moeten kunnen kiezen of ze de auto nemen of niet', licht hij toe. Een andere parkeerder in de buurt noemt de nieuwe prijzen zelfs 'oplichterij'.

Het argument van een beter milieu en minder uitstoot komt bij hem niet echt aan. 'Het wordt toch niet minder joh. En alles wordt maar duurder', reageert hij. Een vrouw die nu wat spullen komt brengen, zegt absoluut niet blij te zijn met de nieuwe prijzen. Ze denkt dan helemaal niet meer met de auto te komen. Hoewel ze het ook vandaag liever anders had gedaan. 'Het is ook nu al echt geen feestje hoor om met de auto de stad door de stad te gaan.'