Stad

Mick Harren viert eis voor celstraf met videoclip over gevangenisleven

3 november 2018, 14.10 uur

API

Volkszanger Mick Harren is zo blij met de strafeis van het Openbaar Ministerie, dat hij een videoclip heeft opgenomen om het te vieren. In de clip is te zien hoe hij als ex-gedetineerde zijn oranje boevenpak uittrekt en het leven weer oppakt.

De clip komt uit op het moment dat de rechter over twee weken uitspraak doet, jubelt hij.

Lees ook: Cel- en taakstraf geëist tegen volkszanger Mick Harren

Gisteren eiste het OM een celstraf tegen de zanger van 72 dagen, waarvan zestig voorwaardelijk. Ook kreeg hij een taakstraf van 180 uur tegen zich geëist. De volkszanger zou afgelopen juli zijn ex-stiefzoon met een pistool hebben bedreigd in een café in Purmerend. Als de rechter meegaat met de eis, zal Harren niet meer de cel in hoeven omdat hij al twaalf dagen in voorarrest heeft gezeten.

Inspiratie
Harren heeft er vertrouwen in dat de rechter een voor hem gunstige uitspraak zal doen. Het voorarrest heeft hem zelfs inspiratie als artiest gegeven. 'Toen ik na acht dagen in de gevangenis eindelijk een pen in mijn handen had, heb ik een levenslied geschreven genaamd Het leven is een leerschool.' In de bijbehorende clip is hij te zien in nieuwe kleding en met een nieuw kapsel.

Lees ook: Mick Harren sprak in gevangenis tot de Heer: 'Een dag later was ik vrij'

De powerballad staat voor een nieuw begin in zijn leven. Hij zegt veel lessen te hebben geleerd de afgelopen tijd. 'De verplichte cognitieve vaardigheidstraining die ik moest volgen heeft echt geholpen. Het belangrijkste wat ik daar heb geleerd is: eerst denken, dan doen.'