Start van hoofdcontent

112

nl

ME omsingelt 150 voetbalsupporters op Centraal Station

3 november 2018, 15.40 uur · Aangepast 3 november 2018, 22.36 uur

ME'ers zijn vanmiddag in actie gekomen op Centraal Station. Daar arriveerden 150 supporters van Willem II per trein. Twee perrons zijn afgezet.

De club uit Tilburg speelt vanavond in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax. Een groep van 150 Brabanders was met de trein naar Centraal Station gekomen. Op het perron werden zij ingesloten door ME'ers. Dit bleek uit voorzorg te zijn. Er waren signalen dat er in de buurt van CS een confrontatie zou ontstaan met Ajax-fans, dus vaardigde burgemeester Femke Halsema een noodbevel uit.

Perrons 7 en 8 zijn ontruimd door de politie. Daardoor was het treinverkeer van en naar Centraal Station ontregeld, omdat andere treinen moesten uitwijken. Die verstoring lijkt inmiddels opgelost, maar de perrons zijn nog altijd afgezet. Een peloton ME'ers heeft de Brabanders omsingeld. Ze zijn afgeschermd door treinen, maar het gezang van de supporters is in het hele station te horen.

De politie laat weten dat geen enkele Willem II-supporter zich misdragen heeft. Een woordvoerder van burgemeester Halsema laat weten dat zij onder politiebegeleiding per trein richting de Johan Cruijff Arena vertrekken. Ze kunnen het duel vanavond gewoon bijwonen.

Dikke chaos op amsterdam cs, vol met ME meteen de trein uit naar beneden. Perron afgezet en met schilden en wapenstokken volledig peleton.. wat is er gaande @NS_online ?

— Davey (@daveytje21) November 3, 2018

2 perrons op A’dam CS al een uur afgezet omdat er voetbalsupporters aankomen. Tientallen ordehandhavers op de been. Wie betaalt dat? En waarom gebeurt dit niet bij tennissupporters? #amsterdamcentraal #Nederlandsespoorwegen #politie #belastinggeld

— Dennis Strik (@dennzz) November 3, 2018

#amsterdamcentraal #amsterdam #NS #ajawil pic.twitter.com/kuG4VKUrv4

— StraatfotografieAmsterdam (@deperfecteklik) November 3, 2018