Ajax wint met gemak van Willem II

3 november 2018, 22.36 uur

Een oppermachtig Ajax won vanavond simpel van Willem II. In eigen huis werd het 2-0. Die score had een stuk hoger kunnen zijn.

Al vanaf het eerste fluitsignaal zette de ploeg van trainer Erik ten Hag druk op de bezoekers uit Tilburg. Negentig minuten lang was het eenrichtingsverkeer in de Johan Cruijff Arena. Kasper Dolberg maakte de 1-0 met een knap schot van buiten de zestien, de voorzet kreeg hij van David Neres.

Frenkie de Jong schoof tien minuten later de 2-0 naar binnen, na een mooie collectieve aanval van Ajax. Daarmee was de wedstrijd al vroeg beslist. Ajax bleef kansen creëren, ook in de tweede helft waarin Klaas-Jan Huntelaar erin kwam voor Dolberg. Willem II was alleen met een paar countertjes gevaarlijk. Toch bleef het ondanks alle kansen 2-0.

Het gat met koploper PSV blijft ook na vanavond vijf punten. De club van Eindhoven won in eigen huis van Vitesse en heeft na elf wedstrijden nog geen punt laten liggen in de Eredivisie.

⏸ | Rust in de Johan Cruijff Arena. Frenkie de Jong zet de stand na 22 minuten op 2-0 met zijn eerste Eredivisie-treffer sinds 7 mei 2017. Dat betekent tevens de snelste 2-0 voorsprong voor Ajax na het thuisduel met Roda JC op 31 oktober 2015.#ajawilhttps://t.co/xdSNiDj5Z2 pic.twitter.com/EQFnUIVzlJ