112

NL
V

Vijf jaar cel voor man die handgranaat onder auto Evander Sno legde

8 november 2018, 13.53 uur · Aangepast 8 november 2018, 14.28 uur · Foto: Martin Damen

Virgil L. is door de rechtbank veroordeeld tot vijf jaar cel voor het tot ontploffing brengen van een handgranaat onder een auto. De 31-jarige Amsterdammer deed dit vorig jaar zomer in de Reigersbergenstraat in West.

De auto waar de handgranaat onder werd gelegd stond op naam van de broer van Evander Sno. Toch was Sno zelf het doelwit van de aanslag. De reden zou een langlopende afpersingszaak zijn waarin de ex-Ajacied het slachtoffer was. 

Lees ook: Auto opgeblazen met explosief in West

Kort voor middernacht kwam het explosief vorig jaar juli tot ontploffing. Daarbij raakte de auto zwaar beschadigd, maar ook voertuigen die in de buurt stonden verloren ruiten en liepen schade op. Daarnaast sneuvelden ramen van woningen en werd er zelfs een scherf van de granaat gevonden in het bed van een klein kind uit de straat. 

Lees ook: Justitie eist zeven jaar cel na aanslag op auto Evander Sno

Het dna van L. dat op de granaat is aangetroffen was voor de rechtbank genoeg bewijs om hem tot vijf jaar cel te veroordelen. Daarnaast wezen zijn telefoongegevens uit dat hij ten tijde van de aanslag in de buurt van de Reigersbergenstraat was. 

#Explosief #explodeert onder geparkeerd staande #auto #Audi Q7 ramen van woningen en auto's sneuvelen.Van #Reigersbergenstraat #Amsterdam pic.twitter.com/CjhBUA8Isq

— Martin Damen (@martindamen58) 10 juli 2017