Stad

Vanaf volgende week gaat N200 flink op de schop

9 november 2018, 10.40 uur

Whatsapp

De N200 richting Haarlem gaat vanaf volgende week flink op de schop. De werkzaamheden gaan op woensdag 14 november officieel van start.

'De N200 krijgt tussen station Halfweg en Amsterdam een grondige opknapbeurt', meldt Waternet. Zo wordt de dijk onder het wegdek opgehoogd, worden er drinkwaterleidingen aangelegd en krijgt Halfweg een nieuwe brug. 

Om dit mogelijk te maken zijn er sinds eind 2017 kabels en leidingen verlegd. Vorige maand gingen de eerste werkzaamheden van start en aankomende woensdag begint het grotere werk. 

Lees ook: N200 richting Haarlem anderhalf jaar lang een bouwput; snelheid terug naar 50

Minister Cora van Nieuwenhuijzen en wethouder Sharon Dijksma (Verkeer en Vervoer) zijn aanwezig bij de officiële start. Daarbij staat de aanleg van een nieuwe drinkwaterleiding centraal, die de oude leiding uit 1853 vervangt. 

50 kilometer per uur
Tijdens de werkzaamheden kunnen automobilisten nog maar van één weghelft gebruik maken. Naar verwachting zijn de vernieuwingen in 2019 afgerond. 

Maar zodra alle rijbanen weer begaanbaar zijn, moeten automobilisten opnieuw rekening houden met een wijziging. De snelheid op een deel van de N200 gaat dan fors omlaag. 

Tussen de ring en de Seineweg mag nu 70 gereden worden. Straks is dat nog maar maximaal 50 kilometer per uur.

Whatsapp