Stad

Roep om betere verkeersveiligheid rond Galileïplantsoen

9 november 2018, 21.23 uur

Google StreetView
Google StreetView

Bewoners van de Watergraafsmeer willen geen vrachtverkeer meer zien op het Galileïplantsoen. Er zitten daar drie basisscholen in de buurt en dat levert gevaarlijke situaties op.

Een plan op de gemeentelijke ideeënwebsite Stem van Oost heeft binnen een week al ruim 160 stemmen, terwijl er maar 100 nodig zijn om het onderwerp aan te kaarten bij de gemeente. De bedenker, Johannes de Boer, stelt dat er 's ochtends en 's middags onveilige taferelen ontstaan als ouders hun kinderen brengen en halen. Dat komt volgens hem door de aanwezigheid van (zwaar) vrachtverkeer in de straat.

Lees ook: Duizend bewoners vragen om schaatsbaan in Zuidoost

Andere bewoners zijn het helemaal met De Boer eens. 'Door drukte durf ik mij kind (10 jaar) nu nog niet alleen naar school te laten gaan', schrijft er een. Een ander: 'Ik zie dagelijks levensgevaarlijke situaties op de straten rond de scholen hier in de buurt.'

Ook blijkt dat het zware vrachtverkeer regelmatig geparkeerde auto's raakt, wat de nodige schade veroorzaakt. 'Ik ben voor, omdat we afgelopen maand twee keer fikse schade aan onze auto hebben gehad door voorbijrijdend vrachtverkeer', schrijft een bewoner.