Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Twijfels bij medisch specialisten over doorstartplannen MC Slotervaart'

11 november 2018, 18.03 uur · Aangepast 11 november 2018, 18.33 uur · Foto: AT5

Niet alle medisch specialisten van het failliete MC Slotervaart zouden even enthousiast zijn over de doorstartplannen van het Cardiologie Centra Nederland (CCN). 

'De meerderheid is voor, maar het is kiezen tussen twee kwaden: met CCN in zee of niets,' zegt een specialist tegen Het Parool. Het plan dat er nu ligt zou overeenkomen met een voorstel dat begin dit jaar nog is afgewimpeld door de medische staf en de ondernemingsraad van MC Slotervaart. 

Lees ook: Medisch specialisten MC Slotervaart enthousiast over mogelijke nieuwe eigenaar

Goedkeuring over doorstart MC Slotervaart
Gisteren spraken de medisch specialisten van het MC Slotervaart hun goedkeuring uit over een mogelijke doorstart van het ziekenhuis. Dit lieten zij weten in een brief aan de curatoren, die in onderhandeling zijn met het CCN. Begin volgende week moet duidelijk worden of er daadwerkelijk een doorstart komt van het ziekenhuis. 

Lees ook: Dossier MC Slotervaart

MC Slotervaart: 'Curatoren blij met de steun'
Het MC Slotervaart laat vandaag in een persbericht weten dat een succesvolle doorstart momenteel nog afhankelijk is van diverse factoren. Ook meldt het ziekenhuis dat er nog geen akkoord is omtrent een doorstart en dat de curatoren en de eventuele overnamepartij blij zijn met de steun van de OR en de medisch specialisten.