Start van hoofdcontent

Stad

nl

Wedstrijd meisjes Zeeburgia bij VV Winkel loopt volledig uit de hand

11 november 2018, 22.15 uur · Aangepast 12 november 2018, 11.51 uur

Bij een voetbalwedstrijd tussen de meisjesteams onder 17 van Zeeburgia en VV Winkel sloeg gistermiddag de vlam in de pan. Speelsters en toeschouwers gingen met elkaar op de vuist.

Dit bevestigen de politie en beide voetbalclubs aan NH Nieuws. De wedstrijd vond plaats in Winkel, gelegen in Noord-Holland. Bij een stand van 1-1 kreeg een speelster van VV Winkel het aan de stok met een speelster van het Amsterdamse Zeeburgia. Vervolgens gingen staf en supporters het veld op en werd er geweld gebruikt. 

'Speelsters en coach zijn zeer aangeslagen'
Volgens Marianne van Leeuwen, voorzitter van Zeeburgia, zijn de speelsters zeer aangeslagen. 'En de coach is behoorlijk van streek', zegt Van Leeuwen. 

'Ik hoop Zeeburgia nooit meer tegen te komen'
Mike Bijvoet, de trainer van VV Winkel, heeft geen goed woord over voor Zeeburgia. 'Mijn meiden durfden naderhand niet eens meer het terrein af. Ik ben al zeven jaar voetbaltrainer en heb dit echt nog nooit aan de hand gehad. Ik hoop deze club nooit meer tegen te komen.'

De wedstrijd is gestaakt bij een stand van 1-1. De politie meldt dat er nog geen aangifte is gedaan en dat het incident verder wordt afgehandeld door de KNVB.

redactie