Stad

NL
V

Definitief geen doorstart voor MC Slotervaart

13 november 2018, 16.34 uur · Aangepast 13 november 2018, 18.29 uur · Foto: AT5

De doorstart voor het ziekenhuis MC Slotervaart is definitief van de baan. De aandeelhouders van Cardiologie Centra Nederland (CCN) hebben niet alle partijen weten te overtuigen.

Voor alle patiënten en medewerkers die nog hoopten op een goede afloop komt nu de teleurstelling. Na weken onzekerheid en dagen lang overleggen is de knoop nu doorgehakt, zegt Roos Blom, lid van de ondernemingsraad. het personeel van het ziekenhuis is vanmiddag door de curatoren van het nieuws op de hoogte gebracht.

Lees ook: Ondernemingsraad MC Slotervaart: 'De hoop wordt op de proef gesteld'

'Weer een klap voor het personeel'
De honderden medewerkers moeten definitief op zoek naar een nieuwe baan. Alle negentigduizend patiënten moeten worden overgedragen naar een ander ziekenhuis. Medewerkers van het ziekenhuis zullen de komende weken nog door blijven werken om dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen.

'Het is weer een klap voor het personeel', zegt Blom tegen AT5. Volgens haar zag verzekeraar Zilveren Kruis geen brood in een doorstart. De verzekeraar zelf heeft nog niet gereageerd op het afketsen van de overname. Het personeel is boos en ontsteld, zegt Blom. 'Van ons wordt nu verwacht om de puinhopen op te ruimen.'

Twijfels over doorstart
In totaal hadden ruim dertig geïnteresseerden zich gemeld voor de mogelijke doorstart van het Slotervaart. Alleen CCN kwam volgens curatoren in aanmerking. De twijfels of deze partij het ziekenhuis zou moeten overnemen ontstonden omdat Loek Winter, voormalig eigenaar van het MC Slotervaart, een belang heeft in CCN. Wel beloofde de club Winter buiten spel te houden als de doorstart door zou gaan.

Lees ook: 'Twijfels bij medisch specialisten over doorstartplannen MC Slotervaart'