Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Uitgeven eenmalige onderwijsglossy kostte 50.000 euro

16 november 2018, 11.58 uur · Aangepast 16 november 2018, 13.01 uur

De totale kosten voor het uitgeven van de eenmalige onderwijsglossy KLAS bedroegen 50.000 euro. Dat blijkt uit het antwoord van het stadsbestuur op vragen van de SP.

KLAS is het magazine van De Amsterdamse Klas, een tweejarige campagne van de gemeente om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren en de 'trots en de waardering voor het vak leraar' te vergroten.

De SP betwijfelde of het geld voor het blad wel een zinvolle besteding was in tijden van een ernstig lerarentekort. Daarom wilde de partij van het college onder meer weten wat de kosten waren voor het maken van het blad en of het niet zinvoller is de werkdruk te verlagen en de lonen te verhogen. 

Lees ook: SP stelt vragen in gemeenteraad over 'onderwijs-glossy'

In het antwoord van het college is te lezen dat de gemeente veel positieve reacties op het blad heeft gekregen. 'Het is, in samenhang met de overige inzet, een goede manier om het beroep van leraar en het lesgeven in Amsterdam een gezicht te geven', staat verder in de reactie.

Wel deelt het college het idee dat werkdruk verlagen en lonen verhogen bijdragen aan het tegengaan van het lerarentekort, maar het laat ook weten dat de verantwoordelijkheid hiervoor voor een belangrijk deel bij Het Rijk ligt.

Make over van docenten
Ook zette de SP vraagtekens bij het nut van rubrieken als de make over van docenten en een kijkje in de broodtrommel van de docent. Het college laat hierop weten dat het doel van de uitgever en redactie was een voor de beroepsgroep aantrekkelijk blad maken, waarbij nadrukkelijk Amsterdamse leraren werden betrokken. Het college zegt vertrouwen te hebben in deze aanpak.