Start van hoofdcontent

Stad

nl

Noord/Zuidlijn rijdt dit jaar ook op nieuwjaarsnacht

19 november 2018, 14.07 uur · Aangepast 19 november 2018, 15.23 uur

Het GVB is voorbereid op feestvierders die na de jaarwisseling weer naar huis willen. Op nieuwjaarsnacht wordt, naast de gebruikelijke extra nachtbussen, veren en metro 54, ook metro 52 (Noord/Zuidlijn) ingezet.

Vorige jaarwisseling is begonnen met een extra inzet van metro 54 en aankomend jaar komt. Daar dus ook metro 52 bij. Vanaf 1.30 uur start het nachtnet weer en dan rijden de metro's tot 3.30 uur ieder kwartier, en daarna ieder half uur. Om 07.00 wordt de normale (zondags)dienstregeling weer hervat. Beide metro's gaan langs stations waar veel feestvierders worden verwacht  

Nachtbussen
De inzet van de metro's zorgt, volgens het GVB, voor minder drukte bij de nachtbussen aan de IJzijde van het Centraal Station. Het nachtbusnet blijft hetzelfde. Het Buiksloterwegveer achter het Centraal Station vaart met twee extra ponten.

OV-reizigers moeten er wel rekening mee houden dat zij op tijd op hun nieuwjaarsfeestje moeten zijn. Op oudjaarsavond worden de laatste ritten van het GVB namelijk rond 20.00 uur verwacht.