Start van hoofdcontent

Stad

nl

Astrid Holleeder heeft meer geheime opnames van haar broer

20 november 2018, 13.30 uur · Foto: Vlinderscrime.nl

Astrid Holleeder heeft nog meer geheime geluidsopnames gemaakt van de gesprekken met haar broer Willem. Vandaag, op de 46ste zittingsdag, heeft ze de opnames ingebracht als bewijs tegen Willem Holleeder.

Dat schrijft Het Parool. Het is niet duidelijk wat er in de opnames wordt besproken. Wel heeft Willem Holleeder woedend gereageerd.

Lees ook: Astrid Holleeder in de rechtbank: 'Willem leidde zielig leventje, schooien om een broodje'

Liquidaties
Holleeder wordt verdacht van betrokkenheid bij verschillende liquidaties. Hij staat terecht voor de dood van zes mannen onder wie John Mieremet, Cor van Hout en Willem Endstra. Hij zou die mannen niet zelf gedood hebben, maar wel de opdrachtgever geweest zijn. 

Zus Astrid Holleeder geldt als kroongetuige in de zaak. In maart bracht ze ook al geluidsbanden in die Holleeder volgens Astrid rechtstreeks in verband moesten brengen met de moorden in de onderwereld. De nieuwe opnames zullen vrijdag worden besproken als Astrid en zus Sonja Holleeder opnieuw worden verhoord.

Lees ook: De Holleeder-tapes: niemand is veilig voor de tirades van Willem

Prettig
Het Openbaar Ministerie vindt het 'prettig' dat de bandjes in het geheim zijn opgenomen, zo schrijft de krant. 'Over hoe die opnames beoordeeld moeten worden, daarover zullen we later spreken.'