Start van hoofdcontent

112

NL
V

OM in hoger beroep na vrijspraak Uber-chauffeur voor dodelijke aanrijding

20 november 2018, 13.33 uur

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag hoger beroep ingesteld tegen de vrijspraak van Uber-chauffer Jasmin M, die anderhalf jaar geleden de 22-jarige Mare Welkers doodreed.

De chauffeur, die tijdens het ongeluk 22 jaar oud was, kwam in maart 2017 in botsing met Mare Welkers in de Molukkenstraat. Zij overleed later in het ziekenhuis.

M. werd vorige week door de rechter vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie had 240 uur taakstraf geëist omdat hij onvoorzichtig en onoplettend zou hebben gereden, maar de rechter ging daar niet in mee.

De chauffeur haalde een lijnbus in waar dat niet toegestaan was. Volgens de rechter was hij echter alweer terug op zijn eigen weghelft toen het ongeluk gebeurde. Ook zou zijn zicht belemmerd zijn geweest door een verkeerd geparkeerd bestelbusje. 

De familie van het slachtoffer liet na het ongeluk weten dat Uber maatregelen moest nemen. Volgens hen zijn veel Uber-chauffeurs doelloos aan het rijden in de hoop een ritverzoek te krijgen. Het bedrijf zei niet verantwoordelijk te zijn en het OM sprak zich niet over de rol van Uber uit. 

Het OM heeft vandaag hoger beroep ingesteld tegen de vrijspraak van de taxichauffeur die op 31 maart 2017 in de Molukkenstraat in Amsterdam een ongeluk heeft veroorzaakt waarbij een 22-jarige vrouw om het leven is gekomen.

— OM Amsterdam (@OM_Amsterdam) November 20, 2018