Cultuur

NL
V

Installaties in 'alternatieve realiteit' te zien in Moco Museum

21 november 2018, 11.56 uur · Aangepast 21 november 2018, 12.44 uur · Foto: Daniel Arsham - Amethyst Ball Cavern

Na tentoonstellingen over onder andere Andy Warhol en Salvador Dalí haalt het Moco Museum opnieuw een tentoonstelling van een opvallende artiest naar het Museumplein. Volgend jaar zijn er namelijk installaties te zien van de New Yorkse kunstenaar Daniel Arsham.

Door zijn installaties veranderen zalen in het museum in surrealistische ruimtes. Volgens het museum krijgt de bezoeker het gevoel alsof hij zich in een alternatieve realiteit bevindt. Zo is er een grot te zien die vol hangt met paarse bollen en lijkt het in een andere ruimte alsof er iemand letterlijk achter het behang is geplakt. 

Daniel Arsham

Arshem is in de VS een bekend kunstenaar die onder andere samenwerkte met Adidas, Louis Vuitton en Pharrell Williams. In zijn werken maakt hij veel gebruik van de popcultuur en architectuur. Zo is er tijdens de tentoonstelling ook een als woonkamer ingerichte ruimte te zien die versteend lijkt te zijn. 

Het is de eerste tentoonstelling van Daniel Arsham in Nederland. Vanaf 18 januari 2019 zijn de installaties te zien. Naast deze tentoonstelling zijn er permanent werken van wereldberoemd straatartiest Banksy te zien in het Moco Museum.

Daniel Arsham - Hiding Figure