Start van hoofdcontent

112

nl

Vrouw pint met gestolen bankpas van 84-jarige vrouw

23 november 2018, 14.00 uur

Een 84-jarige vrouw uit Noord wil op 19 juli haar boodschappen afrekenen bij de kassa, maar komt erachter dat haar portemonnee verdwenen is. Even later is er geld van haar rekening opgenomen. De politie geeft beelden vrij van de vrouw die pint.

Het slachtoffer is rond het middaguur aan het winkelen in het winkelcentrum aan het Bezaanjachtplein als ze op heimelijke wijze wordt bestolen. 'De meeste mensen hebben niets door. Daarnaast was deze vrouw 84 jaar en slecht ter been. Het is dus niet zo vreemd dat ze het niet door had', vertelt een woordvoerder van de politie in het opsporingsprogramma Bureau 020 van AT5.

Briefje met pincode
De verdachte heeft gemakkelijk het geld kunnen opnemen, omdat er in de portemonnee een briefje zat met de pincode. 'Zo zie je maar weer dat je niet je pincode bij je pinpas moet bewaren', aldus de politiewoordvoerder.

Signalement
De vrouw die pint met de pas is gefilmd door de camera's bij de pinautomaat. Ze heeft een getinte huidskleur, donker, lang haar en droeg die middag een groene jurk, opvallende ketting, grote zonnebril en witte sneakers. Ze had een wit petje op en droeg een zwarte schoudertas bij zich.