Ajax

'Geen aanwijzingen voor deelname Ajax-supporters aan geweld in Athene'

27 november 2018, 14.28 uur · Aangepast 27 november 2018, 16.28 uur

Volgens de Griekse politie zijn er geen aanwijzingen dat er Ajax-supporters betrokken waren bij de rellen in Athene vannacht. Dat meldt een woordvoerder aan Nu.nl.

Eerder meldden verschillende media dat Ajax-supporters op de vuist waren gegaan met fans van AEK Athene. De supportersgroep van Ajax zou daarbij zijn aangehaakt bij supporters van Panathinaikos, een concurrent van AEK. Nu blijkt dat de Amsterdammers hier waarschijnlijk geen aandeel in hebben gehad.

Lees ook: 'Ajaxsupporters op de vuist met supportersgroep AEK Athene'

Niet betrokken
Een woordvoerder van de Atheense politie bevestigt vanmiddag aan NU.nl dat er geen aanwijzingen zijn dat er daadwerkelijk Ajaxsupporters betrokken zijn geweest in de gevechten. Er zijn wel banden tussen de supporters van Panathinaikos en Ajax en het is ook waar dat Panathinaikos in botsing is gekomen met supporters van AEK, maar een deelname van Ajax-fans aan die onrust kan niet bevestigd worden.

Ook bij Ajax zelf is niks bekend over betrokkenheid van de supporters.'Wij krijgen natuurlijk vaak überhaupt geen goed beeld van dingen die buiten de wedstrijden en buiten het stadion gebeuren', zegt een woordvoerder tegen de nieuwssite. 'Daar staat de club verder buiten.'

Vanavond wordt de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en de Griekse club gespeeld. Als Ajax wint, staat de club voor het eerst in dertien jaar in de knock-outfase van het miljoenenbal.