Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

COC keert terug naar pand Rozenstraat

29 november 2018, 14.27 uur · Foto: AT5

COC Amsterdam keert begin volgend jaar terug naar het pand aan de Rozenstraat dat het vanaf 1978 jarenlang in bezit had. In 2008 werd het pand verkocht. In het in oktober geopende Mercier Hotel krijgt het COC nu enkele ruimtes ter beschikking.

Het Mercier Hotel is een zogenaamd 'straight-friendly'-hotel, een hotel dat zich onder andere richt op de LHBTI-gemeenschap, maar waar iedereen welkom is.

De vrijwilligers van COC Amsterdam krijgen fulltime de beschikking over een kantoor- en vergaderruimte in het hotel. Op twee middagen in de week krijgt het COC bovendien de beschikking over ruimtes waar een inloopspreekuur en andere activiteiten kunnen plaatsvinden.

Historische betekenis
Peter de Ruijter, voorzitter van COC Amsterdam, laat weten blij te zijn juist dit pand te kunnen betrekken. 'Het gebouw heeft een historische betekenis voor de LHBTI-gemeenschap. Het is echt een teken geworden van de homo-emancipatie.'

De Ruijter laat verder weten dat het COC voor grotere bijeenkomsten het Doven Ontmoetingscentrum aan de Stadhouderskade zal blijven gebruiken.