Opnieuw makkie voor Ajax: 5-1 tegen ADO

2 december 2018, 14.27 uur · Aangepast 2 december 2018, 19.25 uur · Foto: AT5

Ajax heeft ADO Den Haag vanmiddag met kinderlijk gemak opzij gezet, in de Johan Cruijff Arena werd het 5-1.

De 1-0 werd gemaakt door David Neres. Enkele minuten later maakte Nicolás Tagliafico er 2-0 van.

Den Haag deed iets terug met een rake vrije trap van Aaron Meijers in een 39e minuut. Maar al snel scoorde Ajax opnieuw met een schuiver van Matthijs de Ligt.

Snel na rust maakte Donny van de Beek 4-1 na een blunder van ADO-verdediger Kanon. Vervolgens kakte de wedstrijd wat in en verzuimde Ajax nog veel meer te scoren. Acht minuten voor tijd was het invaller Dolberg die fraai scoorde met een wippertje à la Bergkamp.

Daley Sinkgraven maakte na ruim een jaar blessureleed zijn rentree. Hij viel tien minuten voor tijd in voor Labyad.