Start van hoofdcontent

Stad

nl

Familie Sarah L. distantieert zich van doodsbedreiging Nasr-moskee

3 december 2018, 14.55 uur · Aangepast 3 december 2018, 17.10 uur

De familie van Sarah L. is geschrokken door een gruwelijk filmpje aan het adres van een bestuurslid van de Nasr-moskee. Ze nemen volledig afstand van de doodsbedreiging.

Dat laten bronnen dichtbij de familie aan AT5 weten. Via de berichtendiensten Whatsapp en Telegram gaat er momenteel een schokkend filmpje rond. Doelwit is Ali Bouakili van de Nasr-moskee. Mogelijk is het gemaakt door een Amsterdamse jihadist in Syrië. De maker van de clip is boos omdat de moskee in de Indische Buurt het dodengebed voor Sarah L. weigerde.

Rouwproces
De bron laat weten dat de familie het filmpje schadelijk vindt. Voor het bestuur van de moskee, maar ook voor de familie zelf. Het proces van rouwen zou op deze manier verstoord worden. Ze hopen dat de politie de zaak in onderzoek neemt.

Lees ook: Bestuurslid Nasr-moskee met dood bedreigd na weigering dodengebed Syriëganger

Sarah L. en haar dochtertje kwamen eerder deze maand om bij een bombardement in Syrië. De familie van L. wilde met het dodengebed afscheid van haar nemen. Maar het moskeebestuur durfde dat gebed niet aan, omdat het bang is voor extra aandacht van de politie.

Lees ook: Weigering dodengebed voor Syriëganger Sarah L. leidt tot onrust bij Nasr-moskee

Ali Bouakili zegt tegen AT5 dat het filmpje 'onnodig angstzaaiend' is. Bovendien vindt hij het buitengewoon onsmakelijk. 'De film is gebaseerd op aannames die niet kloppen. Ik betreur dat de namen van de overleden dame en haar omgekomen kind op deze wijze worden misbruikt. Zo horen wij moslims niet met elkaar om te gaan.' Hij overweegt stappen te nemen.