Stad

NL
V

Rob Peetoom in Bijenkorf moet zaak sluiten

5 december 2018, 13.31 uur · Aangepast 9 december 2018, 09.17 uur · Foto: Rob Peetoom

Haar- en make-up salon Rob Peetoom moet zijn locatie in de Bijenkorf sluiten op last van de gemeente.

Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Volgens Rob Peetoom heeft de gemeente Amsterdam dit jaar besloten om de Drank- en Horecawet ook in de Bijenkorf te gaan handhaven, waardoor de situatie op de 6e verdieping, waar de salon zit, zou moeten worden aangepast. Om die reden voelde het bedrijf zich genoodzaakt de huurovereenkomst op te zeggen.

'Geen andere plek'
'Ze hadden ons graag een andere plek aangeboden, maar er is nu al ruimte tekort voor de fashion. Het is een zakelijke beslissing die ze betreuren, maar door het optreden van de Gemeente Amsterdam ziet de Bijenkorf geen andere mogelijkheid', aldus Rob Peetoom.

Volgens het bedrijf is een nieuwe locatie niet zomaar gevonden, om die reden zal de firma zijn werknemers een baan aanbieden bij andere salons in de stad. 

Uitbreiding huidige salons
'Wij willen voorkomen dat onze mensen door deze situatie op straat komen te staan', zegt Rob Peetoom. Hierdoor zal het bedrijf moeten investeren in de salons. 'We zullen zowel het aantal stoelen moeten uitbreiden als het aantal openingsuren, om voor iedereen een goede werkplek te maken.'

Handhavingsverzoek
Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er in 2018 een handhavingsverzoek binnen is gekomen bij stadsdeel Centrum. Het stadsdeel wordt met dit verzoek opgeroepen om te handhaven op de inrichtingseisen van de Drank en Horecawet op de 6e verdieping van de Bijenkorf.

Een kapsalon zou niet bij deze inrichtingseisen passen, omdat de Drank- en Horecawet voorschrijft dat horeca en andere diensten gescheiden dienen te worden.

Rob Peetoom zit sinds 2005 op de bovenste etage in de Bijenkorf. Op de locatie in het warenhuis op de Dam werken op dit moment 35 mensen.