Ajax heeft uiteindelijk weinig moeite met PEC

8 december 2018, 21.41 uur · Foto: AT5

Ajax heeft vanavond de competitiewedstrijd bij PEC Zwolle winnend afgesloten. De ploeg van trainer Erik ten Hag zegevierde met 1-4 in Overijssel.

Bij Ajax begon met Klaas-Jan Huntelaar wederom in de spits. Kasper Dolberg ontbrak vanwege knieklachten en zat niet bij de wedstrijdselectie.

Turbulente eerste helft in Zwolle
Na dik vijf minuten spelen ontsnapte Ajax aan een rode kaart. Matthijs de Ligt beging een overtreding op de doorgebroken Kingsley Ehizibue, maar de verdediger kreeg een gele kaart. Na 21 minuten zorgde Klaas-Jan Huntelaar op aangeven van Dusan Tadic voor de 0-1. Tien minuten later maakte Frenkie de Jong na een mooie, individuele actie de 0-2.

Na een half uur spelen ging Donny van de Beek eruit voor Zakaria Labyad. Van de Beek kampte met een blessure. Ook doelman André Onana moest nog in de eerste helft het veld met een blessure verlaten. De ernst van de blessure is niet bekend. Reservedoelman Kostas Lamprou verving de Kameroener. Net voor rust maakte oud-Ajacied Zian Flemming de aansluitingstreffer namens PEC Zwolle: 1-2.

Fraaie goal van Schöne
De tweede helft verliep beduidend rustiger dan de eerste. Pas in de 69e minuut was er weer wat te beleven toen Lasse Schöne op fraaie wijze de 1-3 maakte. De Deen scoorde met een volley na een corner van Tadic die zo tekende voor zijn tweede assist van de wedstrijd. De Serviër tekende twee minuten voor tijd ook nog voor de 1-4. Door de overwinning op PEC staat Ajax twee punten achter op koploper PSV.