Start van hoofdcontent

112

NL
V

Brandende autobanden, geel hesje en spandoek aan fietsbrug in Noord

12 december 2018, 06.20 uur · Aangepast 12 december 2018, 06.42 uur · Foto: Martin Damen

Op een fietsbrug in Noord heeft de politie en brandweer vannacht een stapel brandende autobanden aangetroffen. Aan het viaduct hing een spandoek en een geel hesje.

De brand werd gevonden rond 0.30 uur. De fietsbrug waar het om gaat verbindt de Leeuwarderweg met de Buiksloterdijk en loopt over de Nieuwe Leeuwarderweg en het spoor van de Noord/Zuidlijn.

'Krijg de tering'
Op het spandoek dat aan het viaduct hing stond de tekst 'Oprutte regering krijg de tering'. Naast het spandoek hing een geel hesje.

Afgelopen zaterdag werd er door een groep met gele hesjes geprotesteerd in de stad. De boodschap van de demonstranten liep uiteen, maar met één gemene deler: onvrede over hoe het op dit moment in Nederland gaat. Of de brandstichting of het spandoek verband houdt met deze groep demonstranten is niet bekend.

Lees ook: Drie arrestaties bij gele hesjes-protest; demonstratie verloopt verder rustig

#Protest #gele #hesjes steken #autobanden in #brand en hangen #spandoek op tegen #kabinet #Rutte met tekst "oprutte regering krijg de tering''Fietsbrug over N247 Nieuwe Leeuwarderweg tussen Leeuwarderweg en Buiksloterdijk #Amsterdam #noord. @Politie_Adam @BrandweerAA @AmsterdamNL pic.twitter.com/gBGIomMLgT

— Martin Damen (@martindamen58) 12 december 2018