Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax zet stappen voor uitkaarten tegen Feyenoord en ADO Den Haag

12 december 2018, 11.55 uur · Aangepast 19 februari 2019, 16.37 uur

Ajax heeft brieven verstuurd richting Rotterdam en Den Haag met als doel uitsupporters weer de kans te geven om aanwezig te zijn bij uitwedstrijden tegen respectievelijk Feyenoord en ADO Den Haag.

Dat bevestigd een woordvoerder van Ajax naar aanleiding van berichtgeving van de supportersvereniging van de club. Al jaren mogen Ajacieden niet mee naar Rotterdam of Den Haag om hun club aan te moedigen. 

Directe eis
De brief naar Den Haag ging naar burgemeester Pauline Krikke. Ajax wil meer onderbouwing rond het besluit om geen Ajax-supporters toe te laten bij wedstrijden tegen ADO. Ook wil Ajax het verslag van het onderzoek waar Krikke haar standpunt op baseert inzien.

Naar Rotterdam ging de brief direct naar Feyenoord. Hier was het bericht een eis om uitkaarten beschikbaar te stellen, met het verzoek aan de directie om direct aan deze verplichting te voldoen. Ajax verwacht snel een reactie te krijgen op beide brieven.

'Ongelijk speelveld'
De supportersclub van Ajax is blij met de stappen van de club: 'SV Ajax kan niet accepteren dat Ajacieden niet in de gelegenheid zijn om hun club aan te moedigen, want juist daardoor is er een ongelijk speelveld', schrijft SV Ajax op haar site.