Start van hoofdcontent

112

nl

Aanhouding in moordzaken Eggermont en Hosseini

13 december 2018, 13.25 uur · Aangepast 13 december 2018, 15.06 uur · Foto: Martin Damen

De politie heeft een 31-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Stefan Regalo Eggermont en Massod Amin Hosseini.

De verdachte, het zou gaan om de Amsterdamse crimineel Illias K., zat al vast voor een andere liquidatie. De naaste familieleden van Stefan Eggermont en Massod Hosseini zijn van deze aanhouding op de hoogte gebracht, laat de politie weten. 

Vergismoord
De 30-jarige Eggermont werd in de nacht van zaterdag op zondag 13 juli 2014 in de Conradstraat doodgeschoten. Later bleek dat Eggermont voor iemand anders werd aangezien en bij vergissing is doodgeschoten.

De 26-jarige Hosseini werd in september 2014 dood aangetroffen in een auto in Osdorp. Hosseini zou betrokken zijn bij een onderwereldconflict. Ook werd hij genoemd als mogelijke betrokkene bij de moord op Eggermont.

'Dubbel gevoel'
Janke Verhagen, de weduwe van Stefan Eggermont, reageert blij op de aanhouding van de verdachte. 'Ik heb enorm veel adrenaline in m'n lijf sinds ik het nieuws een uurtje geleden hoorde', vertelt ze aan AT5. 'Maar ook een dubbel gevoel. Ik had er geen rekening meer mee gehouden en nu weet ik dat er veel zittingen aan gaan komen. Daar zie ik ook wel tegenop. Maar ik heb altijd gehoopt de dader ooit aan te kunnen kijken in de rechtszaal.'

PgP-telefoons
De aanhouding van de verdachte is mede het gevolg van nieuwe informatie uit gekraakte pgp-telefoons van Ennetcom. In 2016 legde het Openbaar Ministerie beslag op de servers van Ennetcom in Canada. Op die servers bleken miljoenen berichten opgeslagen in versleutelde PGP-Blackberry's (Pretty Good Privacy).