Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gewelddadige overval in Nieuw-West op beeld

14 december 2018, 13.00 uur

Een medewerker van een bedrijfspand in Nieuw-West is maandag 19 november door twee mannen bedreigd met een mes en een vuurwapen. De twee overvallers hadden het gemunt op de kluis in het pand, maar die krijgt de medewerker niet open. Daarna wordt hij vastgebonden en worden onder andere zijn persoonlijke bezittingen gestolen.

Op de vroege maandagochtend om 6.45 uur komen de twee mannen het bedrijfspand aan de Moezelhavenweg binnen. De een heeft een groot mes bij zich en de ander haalt een vuurwapen tevoorschijn.

Eén van de mannen is gemaskerd, hij bedreigt de medewerker en dwingt hem om naar de kluis van het pand te gaan. Met het vuurwapen in zijn rug moet de medewerker de trap op van de overvallers. Het slachtoffer lukt het niet om de kluis open te maken en als hij de overvallers daarvan weet te overtuigen, binden ze hem vast. Ze stelen persoonlijke spullen van de man en nemen contant geld mee uit het pand. Als de collega's van het slachtoffer later arriveren, bedreigen ze die ook.

'Ontzettend geschrokken'
Een woordvoerder van de politie laat in het AT5-opsporingsprogramma Bureau 020 weten hoe het met het slachtoffer gaat. 'Deze medewerker is natuurlijk ontzettend geschrokken, gelukkig is hij niet gewond geraakt. Maar als je kijkt naar het grote mes en vuurwapen, dat gaat je natuurlijk niet in de koude kleren zitten.'

Signalementen
De eerste verdachte is de man met het vuurwapen. Hij droeg een zwart-wit masker en heeft een normaal postuur. Hij droeg die dag een blauwe jas met een zwarte capuchon en heeft een opvallend loopje.

De tweede verdachte droeg een donkerblauwe jas en had een donkere pet op met zijn capuchon eroverheen. Hij droeg een donkerkleurige broek met drie rode strepen op de zijkant, mogelijk de Ajaxtrainingsbroek van seizoen 2015-2016. Voor de overval gebruikten de verdachten een bordeauxrode scooter.