Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vier taxichauffeurs vrijgesproken van drugshandel

14 december 2018, 18.45 uur

Vier taxichauffeurs die werden verdacht van betrokkenheid bij drugshandel en deelname aan een criminele organisatie, zijn door de rechter vrijgesproken.

De taxichauffeurs kwamen in beeld toen er door de beheerder van een appartementencomplex een melding gedaan werd bij de politie. Hij zag meerdere keren per dag taxi's stoppen bij een tegenover gelegen woonboot. De bewoner van die woonboot en de taxichauffeurs wisselden plastic tasjes en geldbedragen uit.

Lees ook: Politie ontdekt geheime ruimte in bestelauto Osdorp

Geheime ruimtes
De mannen van 32, 33, 39 en 40 jaar oud, zouden taxi's hebben gebruikt, met daarin geheime ruimtes om drugs te vervoeren. Maar dat kon door het Openbaar Ministerie niet bewezen worden, oordeelde de rechter.

Wel is zeker dat de taxichauffeurs meerdere keren passagiers, waarvan is bewezen dat zij in drugs handelden, met hun bagage in de taxi's hebben vervoerd. Maar volgens de rechtbank is het niet zeker dat de mannen ook op de hoogte waren van de drugsdeals van hun passagiers.

Lees ook: Auto's gecontroleerd op verborgen ruimtes in Diemen

Ook kon niet bewezen worden dat de taxichauffeurs zelf betrokken waren bij die drugshandel. Uit het onderzoek bleek niet dat de geheime ruimtes in de taxi's gebruikt werden.