Ajax

Ajax loot Real Madrid in achtste finale Champions League

17 december 2018, 12.00 uur · Aangepast 17 december 2018, 13.09 uur

Whatsapp

Ajax moet het in de achtste finale van de Champions League opnemen tegen Real Madrid. Dat heeft de loting in Nyon vanmiddag uitgewezen.

De heenwedstrijden in de achtste finale van de Champions League zullen op 12 en 13 februari plaatsvinden en op 19 en 20 februari, de returnwedstrijden op 5 en 6 en 12 en 13 maart. Ajax begint met een thuiswedstrijd op 12 februari. De uitwedstrijd is op 5 maart.

Onderuit
In 2012 speelde Ajax ook tegen Real Madrid, toen in de groepsfase van de Champions League. In de Arena scoorde Christiano Ronaldo drie keer ging de club onderuit met 1-4. In Madrid wonnen De Koninklijke met dezelfde cijfers. Een jaar eerder won Real twee keer van Ajax met 3-0.

Betere herinneringen bewaart Ajax aan 1995 toen het Real overklaste en in Bernabeu met 0-2 won. In dat seizoen won Ajax de Champions League. 

Tweede in poule
Real Madrid werd dit seizoen eerste in de poule met AS Roma, CSKA Moskou en Plzen. Real verloor twee wedstrijden: in Moskou werd het 1-0 voor CKSA, in Bernabeu werd het zelfs 0-3 tegen dezelfde club.

Ajax werd werd tweede in een poule met Bayern München, Benfica en AEK Athene. Bayern München ging er uiteindelijk met de groepswinst vandoor doordat het in de Arena in een bloedstollende wedstrijd met 3-3 gelijk speelde. 

Overwinteren
Dertien jaar geleden overwinterde Ajax voor het laatst in de Champions League. De club werd toen in de achtste finale uitgeschakeld door Internazionale.

Whatsapp