Ajax

'Transfer Mexicaans 'wonderkind' naar Ajax bijna rond'

18 december 2018, 09.04 uur · Aangepast 18 december 2018, 09.46 uur

Wikimedia / Selección Nacional de México
Wikimedia / Selección Nacional de México

Hij zegt dolgraag naar Amsterdam te willen en dat lijkt een kwestie van tijd. De transfer van het Mexicaanse 'wonderkind' Diego Lainez naar Ajax zou bijna rond zijn.

Dat is te lezen in De Telegraaf. Volgens verslaggever Mike Verweij gaan de partijen morgen met elkaar om de tafel. 'Voordat we met Ajax praten, gaan we eerst feesten', aldus technisch directeur Santiago Baños van Club America na het winnen van de landstitel afgelopen weekend.

Wens
Na de titelstrijd bevestigde Lainez graag naar Ajax te willen: 'Laten we hopen dat na het kampioenschap ook mijn volgende wens uitkomt. En dat is spelen voor Ajax', zei de 18-jarige vleugelaanvaller. In de halve finale om de landstitel scoorde hij in beide wedstrijden.

Toulon
Lainez werd afgelopen zomer verkozen tot beste speler van het gerenommeerde jeugdtoernooi in Toulon. Ook heeft hij al zijn debuut gemaakt in het nationale elftal van Mexico, hij viel in tijdens oefenwedstrijden tegen Uruguay en de VS.

The Mexican Wonderkid
Mexicaanse kranten schrijven ook over de aanstaande transfer. Hij zou 12 miljoen euro moeten gaan kosten. YouTube staat vol met filmpjes van Lainez, daarin is te zien dat 'the Mexican wonderkid' zeer aanvallend is ingesteld, moeilijk van de bal te krijgen en heel makkelijk tegenstanders passeert.