Ajax

Jeugdtrainer Wooter weg bij Ajax na conflict over werkzaamheden

18 december 2018, 11.41 uur · Aangepast 18 december 2018, 14.24 uur

Jeugdtrainer Nordin Wooter vertrekt per 1 januari bij Ajax. De club laat weten dat de reden van vertrek 'een verschil van inzicht' is over de uitvoering van zijn werkzaamheden als trainer in de middenbouw van de jeugdopleiding.

De 45-jarige Wooter was sinds 2012 actief als trainer bij Ajax. Hij begon als techniektrainer van de jongste spelers en was sinds seizoen 2016/2017 trainer van Ajax O15. Het contract van Wooter liep nog tot en met 30 juni 2019. 

Percy van Lierop
Op Facebook laat Wooter zelf iets meer los over zijn vertrek. Daar schrijft dat de reden van zijn vertrek 'Percy van Lierop' is. Van Lierop is de coördinator middenbouw bij Ajax. 'We kunnen niet langer door één deur', zegt Wooter hierover tegen De Telegraaf. Wat er precies is voorgevallen laat hij in het midden.

Klappen
Ruim een jaar geleden kwam Wooter negatief in het nieuws nadat hij gevochten had met een vader van een jeugdspeler. Die vader had een opmerking gemaakt over de beperkte speeltijd die zijn zoon kreeg. Daarop is de vader naar eigen zeggen aangevallen door Wooter. In de worsteling die daarna ontstond werd er over en weer geslagen.  

Lees ook: Ajax-trainer Nordin Wooter op de vuist met voetbalvader op De Toekomst

Wooter en de vader deden aangifte tegen elkaar. Uiteindelijk kreeg Wooter van Ajax een waarschuwing en is de jonge voetballer uit de opleiding gezet. 'Omdat de basis om verder te werken ontbreekt', schreef een woordvoerder van Ajax destijds.