Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Live-talkshow 'Onder Amsterdammers' trapt af met wethouder Ivens

18 december 2018, 11.42 uur · Aangepast 18 december 2018, 14.09 uur

Onlangs werd bekend dat Amsterdam de komende zeven jaar 52.500 nieuwe woningen kan verwachten. Wethouder Ivens gaat over deze ambitieuze plannen vanavond in gesprek met Amsterdammers en verschillende gasten in de nieuwe talkshow 'Onder Amsterdammers'. Deze serie is live te zien op tv en onze website (at5.nl/live).

De Balie presenteert de komende maanden een serie praatprogramma's, met in de hoofdrol de nieuwe wethouders over hun belangrijkste dossiers. Samen met een verscheidenheid aan gasten zullen zij hun doelen voor de aankomende tijd bespreken. Wethouder Laurens Ivens (SP) van Bouwen, Wonen en Openbare Ruimte bijt vanavond om 20.00 uur het spits af.

Vanavond
Ivens publiceerde onlangs zijn plannen voor de komende jaren en inmiddels is er groen licht gegeven voor de bouw van 7.500 woningen per jaar in de komende zeven jaar. 'We gaan bouwen, bouwen, bouwen. We hebben de afgelopen jaren bouwrecords gevestigd en we gaan door op dat pad waarin we zoveel mogelijk woningen willen bouwen', zei Ivens in juli tegen AT5

Lees ook: Wethouder Ivens over bouw 7500 woningen per jaar: 'Realistisch, maar wel ambitieus'

Er zullen vanavond meerdere gasten aan tafel schuiven om te praten over dit onderwerp. Eén van hen is fotograaf Lisa Maatjens. Zij ervaarde de woningnood in de stad uit eerste hand. Een jaar lang zwierf ze van plek naar plek, tot ze uiteindelijk iets vond. Over deze zoektocht maakte zij de foto-expositie Thuisloos. Daarnaast zullen hoogleraar woonbeleid en woningmarkt, Marja Elsinga, bestuursvoorzitter van De Key, Leon Bobbe en de voorzitter van AmsterdamWoont, Niek Verveen de wethouder aan de tand voelen.

De show wordt ondersteund door beelden uit het archief van AT5 én een reportage over wonen in de stad.

Onder Amsterdammers
In Onder Amsterdammers staat elke maand een andere wethouder in de spotlights om zijn of haar speerpunten voor het voetlicht te brengen. De volgende aflevering is op 22 januari met wethouder Rutger Groot Wassink (Sociale Zaken, Diversiteit en Democratisering) en op 25 februari is wethouder Sharon Dijksma (Verkeer en Vervoer, Water en Luchtkwaliteit) aan de beurt. De presentatie is in handen van Tim Wagemakers.

De gehele serie wordt uitgezonden op AT5. Vanavond om 20.00 uur zie je de eerste aflevering via AT5.nl/live.