Start van hoofdcontent

Stad

nl

Passagier filmt vlammen uit motor: vliegtuig keert terug naar Schiphol

18 december 2018, 22.50 uur · Aangepast 18 december 2018, 23.17 uur

Reizigers naar het Marokkaanse Nador beleefden een korte vlucht vanavond. Niet ver van Schiphol vloog er vermoedelijk een vogel in de rechtermotor van het toestel van Air Arabia, waarop het vliegtuig rechtsomkeert maakte naar Schiphol.

Het vliegtuig steeg tegen 19.00 uur op van Schiphol. Vlak na het opstijgen filmde een passagier hoe er plots een aantal vlammen uit de motor kwam, vermoedelijk is dat het moment dat de vogel de motor raakte.

Na het incident vloog de Airbus A320 van Air Arabia terug, om daar gecontroleerd te worden. Het toestel kwam drie kwartier later weer aan op de luchthaven. Volgens een tweet van Airport Webcams is de rechtermotor beschadigd. 

Het toestel zou naar Nador vliegen, in het noordoosten van Marokko. Het is niet bekend wat er met de passagiers gebeurt.

INCIDENT: Air Arabia Maroc #3O122 Amsterdam Schiphol to Nador, Morocco (Airbus A320 CN-NMI) has just returned to AMS following a birdstrike to the starboard engine on departure. After vacating & stopping for inspection Fire Services have found damage to the engine (via ATC). pic.twitter.com/4qoDUhvOAr

— Airport Webcams (@AirportWebcams) December 18, 2018