Start van hoofdcontent

112

nl

Drie gewonden bij brand in zorgcentrum d'Oude Raai

19 december 2018, 06.25 uur · Aangepast 19 december 2018, 09.19 uur

Brand bij woonzorgcentrum d'Oude Raai aan de Ferdinand Bolstraat vanochtend rond 5.30 uur. De brandweer meldt dat drie slachtoffers naar het ziekenhuis zijn gebracht, omdat ze rook in hadden geademd.

Ook is een aantal bewoners door het ambulancepersoneel nagekeken. De brandweer heeft inmiddels het vuur weten te blussen. Volgens een woordvoerder ging het om een korte, maar hevige brand. 

Woningen verlaten
Het vuur ontstond in een kast met kerstspullen op de tweede verdieping. Omdat er veel rook bij vrijkwam, moesten bewoners hun huis verlaten. 

De brandweer heeft de woningen vervolgens geventileerd om de rook weg te trekken. De bewoners werden opgevangen in de gemeenschappelijke ruimte op de eerste verdieping. 

Schade
Stichting Salvage is ingeschakeld om de schade op te nemen. 'De meeste bewoners konden daarna weer terug naar hun woningen', aldus de brandweer. 

De omgeving van het verzorgingstehuis was vanochtend ruim afgezet. Zo was de Scheldestraat vanaf de Churchilllaan afgesloten door de politie. 

repetitieruimte

De brand in zorgcentrum D’oude Raai aan de #FerdinandBolstraat in Amsterdam is uit. De woningen worden geventileerd. Bewoners worden in het restaurant opgevangen. Een persoon wordt naar het ziekenhuis vervoerd met onbekend letsel.

— Brandweer AA (@BrandweerAA) December 19, 2018