Stad

Zuidoost krijgt snelste internet van het land

21 december 2018, 10.20 uur

Whatsapp

Nadat er testen zijn uitgevoerd bij de Arena en op de Arenaboulevard voor de toepassing van een 5G verbinding, zal het snelle internet vanaf volgend jaar ook beschikbaar worden voor consumenten in Zuidoost.

Het '5G Field Lab Amsterdam Zuidoost' is een samenwerking tussen de gemeente, de Arena en KPN. De versnelde verbinding zou moeten zorgen voor verduurzaming van de stad, meer veiligheid en het zou het gebruik aangenamer moeten maken. Het experiment test hoe een snellere verbinding voor zowel bedrijven als consument meerwaarde kan bieden.

En de eerste '5G straat' van Nederland komt begin volgend jaar in Zuidoost. Hier zullen de Amsterdammers dus als eerst gebruik kunnen maken van 'extreem' snel internet.

EK 2020
Een van de evenementen waarbij de 5G verbinding een rol moet gaan spelen is het EK in 2020, waar Amsterdam een van de speelsteden is. Met de toepassing willen de organisaties kijken hoe dit kan bijdragen aan het terugdringen van wachttijden en het verbeteren van de veiligheid in en rond het stadion. De nieuwe technologie maakt hoog-resolutie camerabeelden mogelijk die kunnen helpen bij het verbeteren van de bezoekerservaring en zal de fans toegang geven tot een exclusieve digitale evenementenervaring.

Whatsapp