112

NL
V

VVD wil dat college Rotterdam gaat volgen in aanpak straatintimidatie

21 december 2018, 11.29 uur · Foto: Winesh Rampertap

Deze week werd er in Rotterdam voor het eerst iemand veroordeeld voor straatintimidatie. Ook in Amsterdam is de gemeente bezig met het invoeren van een aanpak tegen deze intimidatie. De VVD hoopt nu dat Amsterdam daarbij gaat handelen naar Rotterdams voorbeeld.

Raadslid Marianne Poot gaat hierover een aantal schriftelijk vragen indienen bij het college. Haar partij vindt dat de veroordeling in Rotterdam een krachtig signaal is, waar volgens Poot ook een preventieve werking van uit gaat. Zij wil dan ook graag dat het college tempo maakt met het doorvoeren van de Amsterdamse Aanpak Straatintimidatie. 

Lees ook: Rotterdam doet veel meer tegen straatintimidaite dan Amsterdam

De VVD wil dat Amsterdam contact gaat zoeken met Rotterdam om te kunnen leren van hoe ze daar tot deze eerste veroordelingen zijn gekomen. Daarnaast hoopt de partij dat ook hier in de stad een meldingsapp wordt geïntroduceerd waarmee straatintimidatie kan worden aangegeven. 

Lees ook: Ruim helft van de vrouwen heeft nog te maken met straatintimidatie

Het college heeft eerder aangegeven dat er per 1 januari 2019 begonnen zal worden met handhaven en beboeten. De VVD heeft sterke twijfels over dit gaat lukken. 'We willen er bovenop zitten. Zeker nu Rotterdam er wél werk van maakt. Daarom stellen we nu deze vragen', aldus een woordvoerder van de partij.