Start van hoofdcontent

112

nl

Buurt opgeschrikt door plofkraak Koningin Wilhelminaplein: 'Een gigantische explosie'

23 december 2018, 16.31 uur

De schrik zit er goed in bij bewoners rond het Koningin Wilhelminaplein in Nieuw-West. Rond 00.30 uur vannacht zaten bewoners rondom het World Fashion Centre rechtop in bed door een harde explosie.

'We schrokken eigenlijk wakker van een hele harde knal. We keken uit het raam en zagen een jongen daar met z'n scooter staan. En opeens zagen we nog een ander jongen aan komen rennen met een grote tas. Die sprong op de motor', zegt een omwonende die anoniem haar verhaal doet aan AT5.

'Geen vuurwerk'
'Een gigantische knal', beschrijft een ander de plofkraak. 'Ik wist gelijk dat het geen vuurwerk was. Echt een gigantische explosie. Toen zag ik een scooter heel snel wegrijden met gelijk een politieauto er achteraan.' 

Lees ook: Weer plofkraak, nu op Koningin Wilhelminaplein

Het is al de vierde plofkraak in een maand tijd in de stad. Eerder waren pinautomaten bij het Belgiëplein, Delflandplein en de Jan van Galenstraat al doelwit. De explosie die vannacht werd gehoord door veel bewoners rondom het Koningin Wilhelminaplein bleek het begin van een plofkraak te zijn op een automaat in het World Fashion Centre.

De Explosieven Opruimingsdienst heeft nog onderzoek gedaan om verder explosiegevaar uit te sluiten. De politie heeft de plofkrakers nog niet kunnen aanhouden. Of er iets is buitgemaakt is onbekend.

Martin Damen