Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Verdachte aangehouden voor gooien vuurwerkbom naar Onana

23 december 2018, 17.05 uur

De Utrechtse politie heeft een verdachte aangehouden die de vuurwerkbom in het doelgebied van Ajax gooide. De supporter van FC Utrecht werd na de wedstrijd buiten het stadion opgevangen door de politie.

In de zestigste minuut van FC Utrecht-Ajax kreeg Ajax een strafschop. Scheidsrechter Higler floot voor een overtreding op Kasper Dolberg, na lang overleg met de VAR. Nadat Tadic de strafschop binnenschoot, werd het publiek op de Bunnikside onrustig.

De fanatieke aanhang van FC Utrecht gooide van alles richting het doel van Ajax, waaronder een vuurwerkbom. De bom kwam gevaarlijk dichtbij doelman André Onana, waarna de wedstrijd even werd stilgelegd. 

Lees ook: Ajax wint met 3-1 van FC Utrecht in Galgenwaard

De politie wist de vermoedelijke werper in samenwerking met FC Utrecht dus direct aan te houden. Er is een onderzoek gestart naar het incident. 

Vandaag werd er tijdens de wedstrijd FC Utrecht-Ajax een vuurwerkbom gegooid op het veld richting de keeper van Ajax. In samenwerking met FC Utrecht is de verdachte aangehouden na de wedstrijd buiten het stadion. Onderzoek van de politie loopt.

— Politie Utrecht (@PolitieUtrecht) December 23, 2018