112

OM: Verkeersruzie aanleiding dodelijke aanrijding op A10

27 december 2018, 16.50 uur · Aangepast 27 december 2018, 17.00 uur · Foto: Inter Visual Studio

Whatsapp

De 52-jarige bestuurder van een auto die afgelopen zondag betrokken was bij een fataal verkeersongeval op de A10, wordt verdacht van doodslag. Hij blijft nog 14 dagen langer vastzitten. Bij het ongeval kwamen twee opzittenden van een motor om het leven.

Uit onderzoek van de politie en verklaringen is vast komen te staan dat aan het ongeval een verkeersruzie vooraf ging, meldt het Openbaar Ministerie (OM). De motorrijder zou de auto van de verdachte hebben afgesneden op de A10 bij het Coenplein. De verdachte schrok van deze actie, moest en remmen en raakte daarbij de vangrail.

Lees ook: Ruzie leidde mogelijk tot dodelijke aanrijding Coenplein

De man uit Krommenie is vervolgens achter de motorrijder aangereden. Volgens de getuigen heeft de automobilist meerdere keren naar rechts op de motor ingestuurd. De motorrijder zou trappende bewegingen naar de auto hebben gemaakt. Dit gebeurde allemaal bij snelheden van 100 tot 130 kilometer per uur, aldus het OM.

Bij de laatste keer insturen zou de automobilist, volgens getuigen, de motor hebben geraakt die daardoor omviel. De 44-jarige motorrijder uit Wormerveer en een 34-jarige vrouw uit Amsterdam die achterop de motor zat, kwamen daarbij om het leven.

Whatsapp