Start van hoofdcontent

112

nl

Brand in verpleeghuis Nieuw-West

27 december 2018, 23.43 uur · Aangepast 28 december 2018, 14.21 uur

In verpleeghuis Leo Polak aan de Saaftingestraat in Nieuw-West heeft vanavond iets na 23.00 uur een brand gewoed. De brandweer rukte met veel materiaal uit.

De melding kwam om 23.17 uur binnen. De brandweer kwalificeerde de brand als een 'zeer grote' brand. Meerdere voertuigen werden ingezet en ook kwamen er ambulances om te assisteren. 

Wat de oorzaak is van de brand, is nog onduidelijk. Rond middernacht gaf de brandweer het sein brand meester. De brand woedde aan de buitengevel van het verpleeghuis. Niemand raakte gewond.

De brandweer raadde omwonenden aan om ramen en deuren te sluiten. Brandweerlieden zijn begonnen met het ventileren van de ruimtes zodat de bewoners terug naar hun kamer kunnen.

In het verpleeghuis wonen ouderen en mensen met een chronische ziekte, dementie, of die werken aan een revalidatie.

De brandweer is uitgerukt naar een grote brand aan de #Saaftingestraat Amsterdam #Osdorp. Heeft u last van de rook? Sluit ramen, deuren en schakel ventilatie uit. https://t.co/1RvVlEy2QM

— Brandweer AA (@BrandweerAA) December 27, 2018

De brand aan de #Saaftingestraat is meester. De brand woedde aan de buitengevel van een verzorgingstehuis. Er zijn geen mensen gewond geraakt. De brandweer is bezig met het ventileren van de ruimtes zodat de bewoners terug naar hun kamer kunnen.

— Brandweer AA (@BrandweerAA) December 27, 2018