Stad

NL
V

Pleidooi topman Schiphol voor doortrekken Noord/Zuidlijn

7 januari 2019, 18.30 uur · Aangepast 8 januari 2019, 07.29 uur

Schiphol-topman Dick Benschop heeft in zijn nieuwjaarstoespraak gepleit voor het doortrekken van de Noord/Zuidlijn naar de luchthaven. Een woordvoerder ontkent echter berichtgeving dat er al overeenstemming is met de gemeente.

Topman Dick Benschop zou dat volgens Het Parool 'in de periferie van de nieuwjaarstoespraak' hebben laten weten. Schiphol zou willen bijdragen aan de lijn, maar er zouden nog geen financiële afspraken zijn gemaakt.  

Door de uitbreiding van de Noord/Zuidlijn zou er ruimte vrijkomen voor internationale hogesnelheidstreinen op het ondergrondse NS-station van Schiphol. Het is niet duidelijk wanneer er wordt gestart met de aanleg.

Een woordvoerder van Schiphol noemt de conclusie dat de Noord/Zuidlijn wordt doorgetrokken 'veel te stellig'. Er is volgens hem geen sprake van een overeenkomst. Wel is de wens tot doortrekken aanwezig bij de luchthaven.

Volgens een woordvoerder van de gemeente zit het stadsbestuur aan tafel met partijen als Schiphol, de NS en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, over de bereikbaarheid van de zuidwestkant van de stad. Het doortrekken van de metrolijn is één van de opties.