Start van hoofdcontent

112

nl

Politie en marechaussee achtervolgen gestolen taxibusje bij Schiphol

10 januari 2019, 12.25 uur · Aangepast 11 januari 2019, 11.28 uur

De politie en de marechaussee hebben vanochtend de bestuurder van een taxibusje aangehouden. Dit gebeurde nadat het busje was klemgereden na een korte achtervolging. De bestuurder was een 30-jarige Duitser.

De taxibus werd door de marechaussee opgemerkt bij de opstapplek voor taxi's op Schiphol. Toen zij het busje benaderde, ging de chauffeur er op hoge snelheid vandoor. Vervolgens zijn auto's van de politie en de marechaussee achter het busje aangegaan. 

Na een korte achtervolging kon de taxibus worden klemgereden door de politie en marechaussee op een doodlopend stuk van de Capronilaan. De chauffer van het voertuig is vervolgens aangehouden. 

De Marechaussee meldt op Facebook dat de verdachte meerdere verkeerborden raakte en dat verschillende voertuigen van de dienst beschadigd raakte. Er vielen geen gewonden. 

Deze mensen zaten op de eerste rang bij de achtervolging die vanochtend plaatshad op #Schiphol. Met dank aan Martijn Barnhoorn. Zie ook: https://t.co/4NO27KkQog pic.twitter.com/WaQHws0oCN

— RTV Amstelveen (@rtvamstelveen) January 10, 2019
Inter Visual Studio / Vivian Tusveld