Ajax houdt 1 punt over aan eerste duel van 2019

11 januari 2019, 07.00 uur

Ajax heeft vannacht het eerste duel om de Florida Cup met 2-2 gelijkgespeeld tegen het Braziliaanse Flamengo. De strafschoppen die daarna werden genomen, voor één bonuspunt, werden door de Amsterdammers verloren.

Met veel basiskrachten op de tribune begon Ajax toch sterk aan het duel. Na ruim een kwartier kwam het dan ook op voorsprong door een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar. Lang kon Ajax echter niet van de voorsprong genieten. Een paar minuten later maakte Uribe alweer de gelijkmaker voor de Brazilianen.

Nog voor rust kwam Ajax weer op voorsprong door een goal van Zakaria Labyad. Maar ook nu kwam Flamengo snel terug en stond het voor rust alweer gelijk. Daar bleef het bij en in de penaltyserie die volgde zorgde missers van Joël Veltman en nieuweling Lisandro Magallán ervoor dat Ajax het bonuspunt moest afstaan aan Flamengo.

Veltman terug
Voor Veltman was het een bijzonder moment. Na een lange blessure was hij voor het eerst weer te zien in een Ajax-shirt. April vorig jaar speelde hij zijn laatste wedstrijd tegen VVV. Naast hem in de verdediging maakte Magallán zijn officeuze debuut voor Ajax. Hij kwam deze winter voor negen miljoen euro over van Boca Juniors.

Naast Magallán maakte ook Lassina Traoré en Victor Jensen hun debuut voor de Amsterdammers. Traoré is deze winter overgekomen van Ajax Capre Town. De jonge Deen Jensen speelt al langer in de jeugd van Ajax.