Start van hoofdcontent

112

nl

Explosie bij coffeeshop Linnaeusstraat

13 januari 2019, 07.48 uur · Aangepast 13 januari 2019, 15.57 uur

De politie is een onderzoek gestart na een ontploffing bij coffeeshop Smoke Palace aan de Linnaeusstraat in Oost. De recherche gaat ervan uit dat de ontploffing is veroorzaakt door een nader te onderzoeken explosief.

De hulpdiensten werden rond 04.45 uur gealarmeerd. De buitenzijde van het pand heeft schade opgelopen. Bij een woning aan de overkant zijn meerdere ramen gesneuveld. Een omwonende spreekt van een lichtflits en een harde klap. De explosie was tot diep in Oost te horen.

Niemand raakte gewond. Een deel van de straat werd enige tijd afgesloten voor onderzoek. In verband met de afzetting reed tram 19 een aangepaste route.

Rond 04.40 uur vannacht heeft in een bedrijfspand op de Linnaeusstraat een ontploffing plaatsgevonden. De Forensische Opsporing en het Team Explosieven Verkenning zijn ter plaatse. In verband met het onderzoek is de directe omgeving voor enige tijd afgesloten. pic.twitter.com/FsDj4EKrEm

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) January 13, 2019

#Explosie bij #coffeeshop Smokey Palace vannacht omstreeks 04:47 uur. In de Linnaeusstraat in #Amsterdam oost. Meerdere ruiten van woningen gesneuveld. Een harde knal werd door politieagenten in politiebureau gehoord. Veel schade politie doet onderzoek. @Politie_Adam @BrandweerAA pic.twitter.com/hOblnPorNw

— Martin Damen (@martindamen58) January 13, 2019